Be Original
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


We are a team and we will always be together for better or for worse ...
 
AcasaAcasa  PortalPortal  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Un forum dedicat tuturor fanilor anime și fan fiction din România. Alătură-te și tu în familie !

 

  Vampirii-mituri

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Elly :)
Critic
Critic
Elly :)

Mesaje : 293
Data de inscriere : 13/12/2013
Localizare : De obicei cu ,virgula, capu-n nori.

 Vampirii-mituri Empty
MesajSubiect: Vampirii-mituri    Vampirii-mituri Icon_minitimeMar Apr 22, 2014 11:01 am


Vampirii

Conform legendelor lumii, vampirii sunt oameni al căror trup continuă să trăiască în absenţa sufletului. Inteligenţa lor nu ţine de calităţile duhului, ci de spiritul diabolic. Tocmai din cauza absenţei sufletului, vampirii nu au umbră şi nu se văd în oglindă. Condiţia lor de morţi vii este consecinţa unui pact infernal, prin care şi-au cedat sufletul în schimbul nemuririi trupului. Dar această nemurire nu reprezintă, mântuirea în lumină, ci este damnare la întuneric.

Când a apărut legenda vampirilor?

Prima apariţie a cuvântului “upir” ( în prima formă a cuvântului de mai târziu care a devenit “vampir”) se regăseşte într-un document din anul 1047, referitor la un prinţ rus care este numit “upir şichy”, sau vampir periculos. Mai târziu, în 1190 Walter Map în “De Nagis Curialium” face referiri asupra unui vampir ca existent în Anglia. Totodată, în 1196, Wiliam de Newburgh în ale sale “Cronici” înregistrează câteva poveşti despre vampiri originari din Anglia

Cum se ajunge vampir şi cum acţionează vampirii?

* Oamenii devin vampiri de obicei dacă sunt muşcaţi, dar nu ucişi, de un vampir. Alte legende spun că trupul devine vampir atunci când o pisică sau un câine sare peste el. Tot alte legende spun că vrăjitoarele sau vrăjitorii devin vampiri atunci când mor.
* Vampirii au nevoie de obicei de sânge sau tânjesc după el, de obicei sânge uman. Vampirii obţin de obicei sângele prin muşcarea gâtului victimei şi sugându-i sângele. În unele legende vampirii practică, pentru a suge sângele, incizii lungi şi adânci.
* Vampirii de obicei nu tolerează lumina soarelui sau focul. Ei dorm de obicei ziua şi ies afară doar noaptea şi acţionează numai noaptea, la ora 12 fix, pentru o scurtă perioadă. Vampirii îşi petrec ziua de obicei într-un sicriu sau îngropaţi în pământ.
* Vampirii nu pot traversa ape curgătoare şi nu pot intra într-o casă sau cameră fără să fie invitat. Unele legende susţin că vampirii pot să se reîncarneze în lilieci sau lupi. Totodată, unghiile de la degetele vampirilor sunt ca din sticlă.

Cum se îndepărtează şi se distrug vampirii?

* Unele legende spun că vampirii nu suporta sunetul clopotelor trase, în special al celor din biserică.
* Legenda spune că, de obicei, o ţeapă de lemn înfiptă în inima vampirului îl va ucide. Ţeapa trebuie  să fie făcută dintr-un anumit tip de lemn, ca de exemplu lemn de măceş.
* Unele legende spun că vampirii sunt alungaţi cu ajutorul crucifixului, apă sfinţită, sau usturoi.

Simptome medicale de confundare cu vampirismul(nota autorului:probabil asa ii acuzau upe unii de vampirisc prin secolul 16/17 sau chiar si mai devreme- stiu, umor sec)

Există trei simptome medicale datorită cărora oamenii obişnuiţi pot fi confundaţi cu vampirii: porfiria, anemia, catalepsia.
* Porfiria este o boală rară genetică a sângelui. Duce la o piele palidă, sensibilitate la lumină, şi face ca incisivii să arate mai mari. Porfiria a influenţat cel mai mult legenda vampirilor.
* Anemia duce la o culoare a feţei foarte palidă şi poate da impresia de vampirism.
* Catalepsia poate cauza moartea clinică pentru o perioadă de câteva zile. O persoană care iese din asemenea stare apare ca o persoană ce învie din morţi.

Vampirii în tradiţiile populare româneşti

De cele mai multe ori, în tradiţiile populare româneşti, vampirii sunt identificaţi cu strigoii morţi, ce vin şi sug sângele celor vii în timp ce aceştia dorm. Pentru că nu se ştie sigur niciodată despre niciun om, în momentul când este înmormântat, dacă va fi sau nu strigoi, în unele zone se pune mortului câte un bob de lămâie în fiecare nară, “ca să nu mai poată răsufla”, în urechi, în ochi şi în gură. Mai demult, cadavrele erau exhumate la trei până la şapte ani după înmormântare şi, dacă descompunerea lor nu era completă, li se introducea o ţeapă în inimă (ţeapa se confecţiona din lemn de trandafir sălbatic sau din frasin, în alte părţi din fier roşu).Ca să piară în sfârşit strigoiul, cei ce l-au dezgropat trebuie să îi înfigă ţepuşa în inimă (sau în buric); sau, despicând “mortul încă viu” să îi scoată inima din piept ca să fie arsă pe cărbuni, ca siguranţă că a murit. Dacă strigoiul-vampir rămâne nedescoperit timp de şapte ani, după ce ucide în voie mai ales copiii neamului său, apoi alţi oameni, el poate să plece într-o altă ţară sau într-un loc unde se vorbeşte altă limbă şi să devină iarăşi fiinţă omenească, să se căsătorească şi să facă copii care, după moarte, devin strigoi-vampiri
Strigoiul mort nu se poate îndepărta prea mult de groapa lui, întrucât trebuie să se întoarcă în ea înainte de răsăritul] soarelui. Dacă se bănuieşte prezenţa malefică a unui strigoi-vampir într-o zonă, se apelează la un băiat sau la o fată, destul de tineri încât să fie încă virgini. Cel ales trebuie să încalece un cal de o singură culoare, alb, roib sau negru, de asemenea virgin. Calul cu călăreţul copil este dus la cimitir şi pus să treacă peste toate gropile. Dacă refuză să treacă peste o groapă înseamnă că acolo se află un strigoi. în ceea ce îi priveşte pe strigoii vii, se consideră că orice persoană care nu mănâncă usturoi, sau care aversiune la usturoi, poate fi un strigoi.

Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre "adevaratii" vampiri

1. Potrivit biochimistului canadian David Dolphin, o clasa de boli rare ale sangelui, transmise in general pe cale ereditara - porfiriile -, ar putea explica intreaga mitologie a vampirilor, de la Dracula si pana la Twilight-ul zilelor noastre. Sa fie oare toti acesti don Juani sinistri si nemuritori, care dorm in sicrie luxoase si seduc tinere domnite (daca nu cumva au ghinionul ca cineva sa le infiga un tarus in inima), doar victimele inocente ale unor diagnostice gresite?

2. Porfiriile sunt determinate de un metabolism defectuos al porfirinelor, celule din grupul hemului, pigmentul celulelor rosii ale sangelui, responsabil cu capturarea si degajarea oxigenului.
Photo-click

3. Exista 7 tipuri principale de porfirii, asociate unor dereglari de intensitati si caracteristici simptomatologice diferite. La cei care sufera de unul dintre tipuri, porfirine "singuratice" se acumuleaza in diferite tesuturi, dar mai ales in piele. Mici bombe cu ceas letale, "detonate" atunci cand sunt expuse la lumina prin generarea de radicali liberi capabili sa distruga celulele care le adapostesc.

4. In forma de Porfirie eritropoietica congenitala sau Morbul lui Gunther, principalele simptome sunt o puternica anemie (de unde si clasica paloare a vampirilor) si fotosensibilitatea, poate cea mai cunoscuta dintre caracteristicile acestora. Intr-adevar, intocmai cum i s-ar intampla si unui nosferatu, bolnavul de porfirie trebuie sa evite expunerea directa la soare, altminteri pielea din zone precum fata, partea dorsala a mainilor si talpilor, de pe antebrate si picioare, se arde, favorizand aparitia leziunilor tegumentare cu continut lichid.

5. O alta caracteristica insolita si bizara a acestei boli este si eritrodontia, o dereglare care da dintilor literalmente o culoare rosie fosforescenta, sugerand astfel o alungire disproportionata a caninilor, care devin de altfel de-a dreptul vizibili pe intuneric. Totul se datoreaza insa acelorasi porfirine, care se depoziteaza in fosfatul de calciu al dintilor. Si lucrurile nu se opresc aici.

6. In alte cazuri mai putin frecvente, porfiria poate cauza si retragerea gingiilor, care asociata eritrodontiei ar face dintii oricui sa para "inumani", dar si rahitismul articulatiilor, in mod deosebit cel al mainilor (agravat de deficienta de vitamina D, vezi lipsa contactului cu lumina soarelui), care incep sa semene a gheare. Cu trecerea anilor, boala duce la deformarea chipului bolnavului, care deja incercat de paloarea extrema si simptomele mai sus mentionate, capata toate semnalmentele unei creaturi demoniace.

7. Si tot porfirinele ar putea explica si aversiunea vampirilor fata de usturoi: anumite substante chimice din el - precum dialil sulfona -, au ca efect cresterea productiei de porfirine in organism si agravarea bolii.

8. ea mai frecvent intalnita forma de porfirie, Porfiria Cutanata Tardiva (PCT), se manifesta prin aceeasi fotosensibilitate cu leziunile cutanate de rigoare la contactul cu razele UV, dar mai este caracterizata si de un exces de pilozitate la nivelul fetei, in special al pometilor si fruntii, care-l face pe bolnav sa semene cu un lup, un liliac sau oricum o fiara. (De obicei, pacientul afectat de PCT este barbat, trecut de 40 de ani, alcoolic, dar in timpurile moderne a crescut si incidenta bolii la femei, odata cu utilizarea estrogenilor in anticonceptionale.)

9. Sistemul nervos, dupa cel circulator, este cea de-a doua tinta a acestei boli. Ocazional, un bolnav de porfirie poate sa manifeste dereglari neurologice puternice, urmate de o paralizie care sa-l tina intr-o stare cataleptica timp de mai multe zile. Se pare ca, in trecut, au existat numeroase cazuri de bolnavi de porfirie care s-au trezit comod asezati in sicriu, participand la propria lor inmormantare. Iata asadar o alta explicatie a bizarului life-style al vampirului.

10.  asemenea, in Evul Mediu, rudele bolnavilor de porfirie, crezand ca le fac un bine, le dadeau acestora sa bea sange de bovine sau porcine, in speranta ca se vor intrema si li se va mai atenua paloarea. In realitate, contrar bunelor intentii, aceasta dieta "sangeroasa" nu numai ca le punea viata in pericol expunandu-i la o sumedenie de alte boli, dar a reprezintat si motivul pentru care bolnavii au intrat in "vizorul" Bisericii, fiind asociati fortelor Raului.

11.  sa mai spunem ca, in Evul Mediu, nici nu-ti trebuia mai mult decat sa fii sa o persoana alba ca varul care evita soarele (prin urmare si pe Dumnezeu) si iese din casa numai noaptea, cu dintii lucind si chipul devastat, ba mai si cautand sange, pentru a fi perceput ca intruchiparea perfecta a Diavolului (si tocmai severitatea Inchizitiei catolice l-ar fi facut pe Bram Stoker sa asocieze vampirului ura fata de Cruce si de Dumnezeu.)

12. Pe de alta parte, tot in trecut, in viata de zi cu zi, oamenii intrau mult mai des decat acum in contact cu animale precum lupii, vulpile, ursii si liliecii; se putea cu usurinta intampla ca ele, prin intermediul unei muscaturi sau chiar prin simplul contact cu saliva, sa le transmita boala vulgar denumita "rabie".

13. gat de rabie si de legatura ei cu vampirii, ar mai fi ceva de precizat: la animale, boala se manifesta sub doua forme diferite, rabia furioasa si cea muta; desi ambele provoaca moartea victimei intr-o saptamana de la manifestarea primelor simptome, forma furioasa se manifesta la circa 70% dintre cei muscati.

14. Iar daca rabia muta se manifesta in prima instanta prin paralizia maxilarului, cea musculara survenind dupa o zi-doua, rabia furioasa da simptome total opuse, mai ales la animale: victima este hiperactiva, prin urmare nu doarme, ci "vagabondeaza". Este de asemenea, extrem de agresiva, atacand orice fiinta vie cu care intra in contact.

15. Precum vampirul, care cu aparenta lui de lup sau de liliac, face "prozeliti" muscand alti oameni pentru a le bea sangele. Si desigur, dupa cum preciza Dolphin cu ani in urma intr-un interviu, un tarus infipt in inima ar omori pe oricine.

Iar acum, daca vrei sa te apuci de vanat si ucis vampiri, uite ce am gasit

Truse retro pentru ucis vampirii (FOTO)

Kit-urile de ucis vampiri erau indispensabile pentru nobilii bogati ce calatoreau in Europa de Est pe la jumatatea secolului al XIX-lea si, cum vampirii par sa aiba o revenire, cel putin la Hollywood, aceste ustensile s-ar putea dovedi in continuare folositoare.

In lume exista numai cateva truse originale de omorat vampiri si majoritatea, 26 mai exact, se afla in muzeele emisiunii "Ripley's Belive It Or Not", raspandite in opt tari din toata lumea. Si, cum interesul pentru vampiri se afla, prin promovare media, in crestere la nivel global, aceste kit-uri au devenit cele mai populare exponate din colectiile Ripley's.

 Vampirii-mituri Vampir

Cele mai multe truse au fost facute in Boston si contineau cate un crucifix, o biblie, un tarus din lemn, apa sfintita, un pistol cu gloante de plumb si de argint si diferite substante menite sa ii sucombe pe insetatii de sange uman. Pachetele erau disponibile prin comanda postala si le se adresau, indeosebi, calatorilor prin regiuni ca Transilvania, unde, se pare, zvonurile despre vampiri circulau cu mult inainte ca Bram Stoker sa il inventeze pe Dracula.

 Vampirii-mituri Vampir-1

 Vampirii-mituri Vampir-1

 Vampirii-mituri Vampir-1

 Vampirii-mituri Vampir-1

 Vampirii-mituri Vampir-1

 Vampirii-mituri Vampir-6

PS: Pentru toti curajosii care pornesc in cautarea vampirilor, anuntati-ma daca gasiti unul.
Bine, chiar n-am un umor agreabil.  Shocked 

●•۰••۰•● βɛ Ѳяιɢιиαℓ Ғσяʋм ●•۰••۰•●

 Vampirii-mituri UGQsDod
"Încrederea între prieteni pare să ia naştere în momentele cele mai intense."
 Vampirii-mituri 8BGmFkk
Sus In jos
Krystal
Moderator
Moderator
Krystal

Mesaje : 591
Data de inscriere : 23/08/2013
Localizare : Unicornia

 Vampirii-mituri Empty
MesajSubiect: Re: Vampirii-mituri    Vampirii-mituri Icon_minitimeVin Apr 25, 2014 11:30 am

Eu trebuia sa scriu despre vampirii. E domeniul meu. Sterge postarea!  Laughing  . In primul rand, ma mir ca ai scris atat. In a doilea , tu si vampirii? In al treilea rand, eu nu cred nimic Laughing . Pentru mine vampirii exista, si ma dispera astia cu explicatiile lor stiintifice, ca boala cutarescu e de vina si a intervenit si xulesc si a facut pielea alba. Scuteste-ma  Rolling Eyes  . Uneori e mai bine sa crezi si sa nu vezi. Eu una zic ca daca nu ar fi fost reali vampirii , lumea nu s-ar fi temut atata de ei si nu ar fi vorbit de ei. Adica, de unde naiba se trezeau aia prin 1200 toamna sa zica de vampiri, cand ei abea stiau ce e aia focul. Let`s be serious . Deci daca nu s-ar fi intamplat cu adevarat si nu ar fi avut loc evenimente de genul , nu ar fi vorbit lumea. So in concluzie pentru mine exista. Si miturile gen, nu pot iesi in lumina soarelui si ca le e frica de usturoi sau cloptu de la biserica sunt alte inventii pentru adormit copii. Raul este puternic, nu poate fi izgonit cu un clopotel cu care te stergi la cot. Deci mie mi se pare inutila explicatia cu boala, adica cea stiintifica, it`s a piece of sh*t . Cine nu vrea sa creada treaba lui, dar nici minunile astea imaginare zise de un obsedat de stiinta nu sunt reale. Peace.
Sus In jos
Panda
Membru
Membru
Panda

Mesaje : 62
Data de inscriere : 04/09/2013

 Vampirii-mituri Empty
MesajSubiect: Re: Vampirii-mituri    Vampirii-mituri Icon_minitimeVin Apr 25, 2014 11:42 am

Hei...Interesanta postarea :3 oricum...eu nu prea am inteles un lucru...de ce spui ca sunt lipsiti de suflet? Adica trupul nu poate functiona fara suflet o.O Sau te-ai referit la faptul ca sunt evil? Din descrierea ta am inteles ca ei sunt corpuri goale fara suflet...Pai si atunci cum de traiesc? Cine controleaza trupul? o.O Gomene sunt cam in ceata Sad
Sus In jos
Krystal
Moderator
Moderator
Krystal

Mesaje : 591
Data de inscriere : 23/08/2013
Localizare : Unicornia

 Vampirii-mituri Empty
MesajSubiect: Re: Vampirii-mituri    Vampirii-mituri Icon_minitimeVin Apr 25, 2014 11:49 am

Ea nu e experta in asa ceva, lasa-ma sa te lamuresc eu Laughing .Cand persoana repsectica vrea sa devina vampir isi da sufletul la schimb. Practic, da, ai dreptate cand spui ca odata cu sufletul dispare tot, si ar trebui sa fie ca un robotel, dar nu e asa. Consiinta ramane, ideile si gandirea still working acolo. Un vampir nu are nevoie sa respire, sau sa ii bata inima cum avem noi nevoie de aer. El e ca un mecanism pus pe pauza. Dar considera asta ca o minune . Chiar daca nu au asa zisul suflet, sentimentele, emotiile, ratiunea, inca ramane. Inima practic sta acolo, doar ca nu bate. Deci am putea spune ca emotiile pot fi capatate si pe parcurs, si creierul ajuta acolo, ala inca functioneaza. Te-as mai lamuri, dar deja mor de somn, so continuam next time Laughing .
Sus In jos
Continut sponsorizat
 Vampirii-mituri Empty
MesajSubiect: Re: Vampirii-mituri    Vampirii-mituri Icon_minitime

Sus In jos
 
Vampirii-mituri
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Be Original :: Să vorbim despre altceva ..... :: Coltul groazei-
Mergi direct la: